2 Salka
| 1/2 l Mléka
| 1 Karamelový puding nebo mandlový
| 1/2 l Rumu nebo vodky
Postup přípravy receptu Domácí likér:
Salko ponoříme v konzervě do vody a vaříme 2 hodiny do zkaramelizování. Kontrolujeme zda je stále potopené, jestli ne tak dolejeme vodu. Mezitím si uděláme puding a za stálého míchání vychladíme (nejlépe ve studené vodě). Salko necháme vychladnout a poté vše vyšleháme ručním šlehačem. Až je vše vyšlehané přiléváme pomaličku rum nebo podle své chuti co chceme a zase šleháme. Nalijeme do lahví a dáme do lednice chladit.
Do lahví naléváme přes drobné sítko, abychom neměli hrudky.
Dobrou chut a na zdraví... :-)
Fotky receptu Domácí likér:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!