Použité suroviny receptu Žitný chléb pro domácí pekárnu:
360 ml studená voda
| 2 lžičky cukr krupice
| 2 lžičky instantní mléko nebo smetana
| 2, 5 lžičky sůl
| 2 lžičky ocet
| 3 lžičky olivový olej
| 2 lžičky drcený kmín
| 50 g celozrnná mouka
| 150 g tmavá žitná mouka
| 360 g hladká mouka
| 2 lžičky slunečnice
Postup přípravy receptu Žitný chléb pro domácí pekárnu:
Všechny suroviny v tomto pořadí postupně dáme do domácí pekárny. Droždí na mouku rozdrobíme. Zapneme základní program. Zvolíme kůrku (střední nebo tmavá - jak kdo rád). Po upečení vyndáme hnětací hák a zabalíme do utěrky než chléb vychladne.