Postup přípravy receptu Medové řezy z domácí pekárny:
Salko v uzavřené plechovce dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo celé ponořené a dvě hodiny vaříme. Pak necháme dobře vychladnout. Máslo si necháme v teple povolit.
Během vaření salka se pustíme do pečení. Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, rozšlehaná vejce, med, kakao, skořici, cukr, mouky a kypřící prášek do perníku. Tekuté suroviny patří vždy první, pak sypké a kypřidla nakonec.
Pekárnu nastavíme na program Dort a necháme pracovat. Těsto je ale upečeno o 10 minut dříve, proto pekárnu ke konci hlídáme a vypneme, když na displeji svítí 10 minut do konce.
Studené zkaramelizované salko vyšleháme s povoleným máslem do hladkého krému.
Medový korpus z pekárny necháme vychladnout. Z vrchu seřízneme tenký plát, který společně s vlašskými ořechy usekáme.
Zbylý korpus rozdělíme na pět plátů, které vzájemně pospojujeme připraveným krémem. Zbylým krémem potřeme potom i celý povrch moučníku a obalíme v sekaných oříšcích smíchaných s drobečky buchty.
Medové řezy dáme ztuhnout do lednice a před podáváním krájíme na pruhované plátky.