Postup přípravy receptu Domácí pizza s mozarellou:
Kvasnice rozpustíme ve vlažné vodě, nalijeme do mísy s prosátou a osolenou (1 vrchovatá lžička) moukou, přidáme 2 lžíce oleje a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout.
Těsto stačí na 4 velké plechy (běžné obdélníkové), které vymažeme sádlem - olej klouže.
Omáčka: 2 plechovky loupaných rajčat rozmixujeme se 2 stroužky česneku, lístky bazalky, 3 lžícemi olivového oleje, pepřem (feferonkou, kdo ma rád ostré), podle chuti osolíme. Poté vmícháme 2 lžičky kapar a černé olivy, špetka oregana postačí. Chuť dává bazalka, ne oregano! Připravenou směsí potřeme těsto.
Na potřené připravené pizzy klademe nakrájenou mozarellu. Tenkou pizzu pečeme asi 15 minutv troubě vyhřáté na 220 °C.