Použité suroviny receptu Dukátky z bramborového těsta:
900 g brambor uvařených ve slupce
| 150 g hladké mouky
| 150 g krupice
| 2 ks vejce
| 1 špetka soli
| 1 ks hrnek hladké mouky
| 300 g moravského uzeného
| 200 g uzeného sýra
Postup přípravy receptu Dukátky z bramborového těsta:
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přisypeme k nim hladkou mouku i krupici, rozklepneme jedno vejce a osolíme. Rychle zpracujeme na kompaktní nelepivé těsto.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 5 mm. Tvořítkem nebo hrnkem z ní vykrojíme kolečka. Uzené maso se sýrem nakrájíme na drobné kostičky a promícháme.
Připravenou směs rozdělíme na polovinu keleček. Okraje těsta potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a náplň přikryjeme zbylými kolečky. Dobře uzavřeme, naskládáme na plech a povrch dukátků ještě potřeme vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C dozlatova.
Fotky receptu Dukátky z bramborového těsta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!