Použité suroviny receptu Dušená karotka s hráškem:
10 g cukru
| 2 lžíce sterilovaného hrášku
| 20 g hladké mouky
| 60 g rostlinného tuku nebo másla
| 400 g karotky
| dle chuti: petrželka, mletý pepř a sůl
| 1/2 citronu
Postup přípravy receptu Dušená karotka s hráškem:
Karotku rozkrájíme na kolečka, vložíme do kastrolu s částí rozpuštěného rostlinného tuku nebo másla, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme, opepříme a dusíme. Poloměkkou mrkev zahustíme kuličkou z mouky a zbylého rostlinného tuku nebo másla a dodusíme do měkka. Nakonec vmícháme okapaný sterilovaný hrášek a necháme jen prohřát. Dušenou zeleninu podle chuti přisolíme, přisladíme a přikyselíme citrónovou šťávou. Povrch posypeme sekanou petrželkou. Dušená zelenina se hodí jako příloha k vařenému hovězímu masu s bramborem.