Vložil: | adamek11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené brambory s bílým vínem:
50 g másla
| 800 g brambor
| 30 g hl. mouky
| 100 g slaniny
| 2,5 dl vývaru
| 2 cibule střední
| 1,5 dl bílého vína
| sůl a pepř
| petrželka
Postup přípravy receptu Dušené brambory s bílým vínem:
Na tuku osmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme na ni nadrobno nakrájenou cibulku a za stálého míchání krátce podusíme mouku. Zalijeme hovězím vývarem, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, bílé víno a oškrábané, na čtvrtky pokrájené brambory. Vše poté dusíme v troubě pod pokličkou asi 30-40 minut.
Fotky receptu Dušené brambory s bílým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!