Postup přípravy receptu Dvoubarevná čokoláda:
Světlá čokoláda - postup
Připravíme si nejprve formičky na drobné cukroví na plechy těsně vedle sebe – asi 2 – 2 a půl plechu formiček podle jejich velikosti. Menších je víc.
Navážit si ingredience, rozpustit ve vodní lázni tuk (já vařím čokoládu v mlékovaru) a sypké suroviny vsypat do horkého rozpuštěného tuku a míchat do hladka. Ztlumit plyn, nevařit !!!
Po rozmíchání plnit do formiček (do půlky obsahu) a dát ztuhnout o chladu na balkon či lednice i spekáčkem.
Než ztuhne připravíme si tmavou čokoládu
Tmavá čokoláda - postup
Postup na přípravu je stejný, jako u bílé směsi –rozpustit tuk a pak přidat sypké navážené suroviny a do hlaďoučka vymíchat.
Potom horké nalít na ztuhlou bílou čokoládu do formiček a dát znovu vychladit.
Po totál zatuhnutí je možné vysypat čokoládu ve formičkách do sáčků a dát do mrazáku a vyndavat a vyklepávat postupně, jak se bude spotřebovávat. Leží-li dlouho v teple, měkne jako ledová čokoláda.