1/2 kg celozrnné mouky Graham
| 1 lžička soli
| 4 lžíce oleje
| kvásek (kostka droždí
| 1/2 lžičky cukru
| 400 ml vody
| Dále podle chuti:
| obilné klíčky
| sezam
| lněné semínko
| slunečnicové semínko
| vlašské ořechy
| kmín
Postup přípravy receptu Grahamky :
Vypracujeme těsto jako na buchty a bez kynutí tvoříme lžičkou bochánky na plech vyložený papírem na pečení.
Ihned pečeme v hodně vyhřáté troubě cca 20 min.
V původním receptu je 1/2 l vody, ale dala jsem jen 400 ml a zdálo se mi to akorát. Asi dost záleží na druhu mouky. Před pečením i po vytažení z trouby jsem potřela vodou.
Fotky receptu Grahamky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!