1000 g brambor
| 220 g celozrné mouky
| 2 ks vejce
| 250 g brynzy
| pórek,pažitka
| oliv. olej
| mořská sůl
Postup přípravy receptu Halušky s brynzou:
Syrové brambory nastrouháme - vodu slijeme, osolíme, přidáme rozšlehaná vejce, mouku a důkladně vymícháme těsto. Na zvlhčeném prkénku, odkrajujeme z těsta nudličky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme 6 minut. Poté je zcedíme a propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Takto připravené halušky promícháme s rozdrobenou brynzou, ozdobíme jemně nakrájeným pórkem a směsí oleje s vodou a nakrájenou petrželkou. Brynzové halušky jsou moc dobré-lehké.
Fotky receptu Halušky s brynzou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!