Použité suroviny receptu Houbová smaženice s rajčaty:
1 svazek perlových cibulek
| po 300 g žampionů, hlívy ústřičné, hřibů a lišek
| 2 lžíce másla
| pepř, sůl
| 300 g rajčat
| 4 lžíce vínovice
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Houbová smaženice s rajčaty:
Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby nasucho očistíme, rozpůlíme či rozčtvrtíme a po částech opékáme 4 - 5 min. vždy na 1 /2 lžíce másla. Opepříme, osolíme a vyjmeme z pánve. Na vypečeném tuku zesklovatíme nakrájené pórkové cibulky. Přimícháme omytá a na kostky pokrájená rajčata. Zalijeme vínovicí a společně dusíme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. K rajčatům a cibuli přidáme houby a krátce prohřejeme. Petrželku omyjeme, osušíme a otrhanými lístky pokrm posypeme.