Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Houbový pudink:
250 g žampionů nebo hříbků
| 50 g másla
| sůl
| pepř
| 3 vejce
| 30 g strouhaného čedaru
| máslo na vymazání
| strouhanou housku na vysypání formu
| BEŠAMEL:
| 30 g másla
| 30 g mouky
| šálek mléka
Postup přípravy receptu Houbový pudink:
Očištěné oprané houby nakrájíme na plátky, posudíme na másle, osolíme a opepčíme. Mezitím si připravíme bešamel. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhaný sýr a houby. Mlžeme okořenit špetkou strouhaného muškátového oříšku. Vše dobře promícháme a nakonec opatrně vmícháme pevný sníh z bílků. Hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni 30 minut.
Fotky receptu Houbový pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!