Postup přípravy receptu Hrachová kaše s vejcem:
Hrách pečlivě přebereme, opereme a necháme ho nejlépe přes noc namočený v dostatečném množství studené vody. Druhý den vodu slijeme a hrách necháme na sítku alespoň dvacet minut okapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Ve větším kastrolu se silným dnem rozpustíme máslo a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přisypeme namočený hrách a zprudka opečeme. Podlijeme smetanou, osolíme, opepříme, dochutíme utřeným česnekem a dusíme, dokud se hrách zcela nerozvaří. Poté ho ještě zatepla rozmixujeme v hladkou kaši. V lívanečníku rozehřejeme olej a do jednotlivých mističek rozklepneme vajíčko. Zvolna pečeme, až bílek ztuhne. Žloutek lehce osolíme a opepříme. Kaši rozdělíme do hlubších misek, navrch položíme volské oko a ozdobíme jarní cibulkou.