Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrušková omeleta :
2 lžíce másla bez soli
| 4 pevné hrušky, oloupané, zbavené jádřinců a nakrájené na 8 částí každá
| 2 lžíce cukru
| 3 ks čerstvá vejce, mírně rozšlehaná
Postup přípravy receptu Hrušková omeleta :
V pánvi rozpustíme máslo na velice mírném ohni. Osminky hrušek spolu s jednou lžící cukru dusíme asi 20 minut, neustále mícháme, aby se nic nepřipálilo. Opatrně vylijeme rozšlehaná vejce na ovoce, točíme a nakláníme pánev, aby vejce pokryla celou plochu pánve. Když okraje omelety začnou tuhnout, mírně je nadzvedneme s pomocí vidličky, aby se nám nepřipekly. Vše by mělo trvat tak 3 minuty. S pomocí kulaté a veliké mísy přendáme omeletu z pánve. Okamžitě posypemě zbylým cukrem, pokapeme hruškovicí a zapálíme. Hýbeme talířem, různě ho nakláníme, abychom flambovali skutečně celý zákusek. Počínáme si opatrně, nic jiného bychom neměli zapálit! Počkáme, až oheň sám vyhoří.
Nakrájíme na 4 porce jako dort a ještě teplé podáváme.
Fotky receptu Hrušková omeleta :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!