Postup přípravy receptu Karamelové placičky:
Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Karamely a scezené sušené ovoce překrájejte na drobné kousky, aby se do těsta dobře zapracovávaly. (U karamel použijte pevný ostrý nůž.) V míse elektrickým šlehačem nebo ruční metličkou prošlehejte máslo a cukr, až směs mírně zpění a zesvětlá.
Do směsi vmíchejte žloutky, mleté mandle, kousky karamel a sušeného ovoce. Navrch prosijte mouku a prášek do pečiva. Všechno dobře propracujte vařečkou, pomocí lžíce oddělujte kousky a v dlaních je vyválejte na kuličky velikosti vlašského ořechu.
Kuličky klaďte ve větších vzdálenostech na nepřilnavý nebo pečicím papírem vyložený plech (budete potřebovat dva), velmi mírně zploštěte dlaní (pečením se kuličky samy změní na placičky), potřete je mlékem a pečte osm až dvanáct minut, dokud placičky krásně nezezlátnou. Nechte je na plechu ještě pět minut dojít (trochu tím zpevní), pak je pomocí ploché naběračky přeneste na mřížku, aby tam dochladly.