Postup přípravy receptu Jablečný koláč s rybízovou šlehačkou:
Zpracujeme si těsto jde to krásně. Oddělíme si jednu třetinu na mřížku. Vyválíme placku, přeneseme si ji na plech. Před tím si nastrouhejte jablka na jemno, já jsem si je nastrouhal na hrubo a není to esteticky ono. Přidejte cukr podle toho, jak kdo má rád sladké. Protože jablka pustí dost šťávy, zamíchejte do jablek vanilkový sáček pudinku a vanilkový cukr.
Na placku navršíte jablka a ze zbytku těsta udělejte mřížku. Dáme péct, až těsto zrůžoví. Dáme vychladit.
Šlehačky si ušleháme a přidáme rybízový džem. Je takový kyselkavý, šlehačka má moc dobrou chuť.
Natřeme vychladlý koláč šlehačkou a poprášíme kakaem.
Koláč zůstane vynikající i několik dní.
Fotky receptu Jablečný koláč s rybízovou šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!