Použité suroviny receptu Jablka zapečená v mandlové krustě:
750 g jablek
| 100 g krupicového cukru
| 150 g másla
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 100 g nahrubo nasekaných mandlí
| vanilková zmrzlina k podávání
| máslo na formu
Postup přípravy receptu Jablka zapečená v mandlové krustě:
Troubu předehřejeme na 180°C. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, osladíme je lžící cukru a nasypeme je do ohnivzdorné misky vymazané máslem. V misce smícháme zbytek cukru, změklé máslo, mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme těsto a nastrouháme ho na jablka. Posypeme mandlemi a pečeme dozlatova asi 20-25 minut Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Fotky receptu Jablka zapečená v mandlové krustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!