300 g hladké mouky
| 120 g másla
| 2 vejce
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| 100 g práškového cukru
| 2 lžíce sladké smetany
| Jablková nadívka:
| 1 kg jablek
| 200 g práškového cukru
| 1 lžička mleté škořice
| 1/2 dl rumu
Postup přípravy receptu Jablkové zákusky:
Na vál prosejeme mouku, rozdrobíme máslo, rozmícháme prášek do pečiva a cukr. Přidáme vejce a bude-li těsto tuhé přidáme 2 lžíce smetany. Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozválíme, dáme na slabě vymaštěný plech, potřeme nadívkou a pokryjeme druhým rozváleným dílem. Povrch potřeme vajíčkem a těsto pečeme v dobře vyhřáté troubě. Upečený moučník posypeme práškovým cukrem.
Nadívka: Krájená jablka dusíme s cukrem. Na měkko udušená jablka polejeme rumem, posypeme mletou skořicí, dobře zamícháme a necháme vychladnout.
Fotky receptu Jablkové zákusky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!