Použité suroviny receptu Jáhly s okurkou a česnekem:
1/2 hrnku jáhel
| 4 sterilované okurky
| 1 lžička sojové omáčky
| 5 stroužků česneku
| jedno balení (100 g) žervé nebo lučiny
| dle chuti: sůl
| dle chuti: rajčata
Postup přípravy receptu Jáhly s okurkou a česnekem:
Jáhly spaříme vařící vodou, zalijeme vařící vodou asi do dvojnásobné výše jahel. Přivedeme k varu a zvolna vaříme. Když jsou jáhly měkké, slijeme případnou přebytečnou vodu a necháme vychladnout.
Na masovém mlýnku umeleme studené jáhly, okurky, česnek, promícháme s lučinou nebo žervé. Osolíme. Mažeme na chlebíčky a zdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty.
Fotky receptu Jáhly s okurkou a česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!