Použité suroviny receptu Jahodové řezy s marcipánem:
4 vejce
| 190 g cukru
| 1 špetka soli
| 1 lžíce vanil. cukru
| 75 g pol. mouky
| 75 g solamylu
| 1 bal. vanil. pudinku
| 500 ml mléka
| 100 ml smetany ke šlehání
| 350 g jahod
| dle potřeby: červené potr. barvivo
Postup přípravy receptu Jahodové řezy s marcipánem:
1. Z bílků a 75 g cukru ušleháme sníh. Žloutky utřeme se 75 g cukru a vanil. cukrem do pěny.
Navrch prosijeme mouku se solamylem a opatrně promícháme.
Piškotovou hmotu rozproztřeme na plech vyložený papírem na pečení a plát pečeme v předehřáté
troubě asi 12 min.
2. Pudink připravíme podle návodu na obalu. Ušleháme smetanu a vmícháme do vychladlého pudinku.
Krém dáme mírně zatuhnout do chladničky. Jahody omyjeme, očistíme, rozpulíme a promícháme s dvěma třetinami krému.
3. Piškot rozpůlíme a naplníme jahodovým krémem. Zbývajícím krémem potřeme povrch.
Marcipán propracujeme s cukrem a barvivem. Tence jej vyvalíme a přiložíme na moučník.
Fotky receptu Jahodové řezy s marcipánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!