1 l převařené studené vody
| 1 kg očištěných,omytýcha rozmačkaných jahod
| 10 g kys.citronové
| 1/2 balíčku želírovacího cukru Extra 2:1
| 500 g cukru krupice
Postup přípravy receptu Jahodový sirup:
Jahody s vodou a kyselinou citrónovou dobře promícháme, přikryjeme a necháme přes noc stát. Druhý den přecedíme šťávu přes plátenko(hustý cedník) a do šťávy přidáme cukr a Želírovací cukr Extra, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi tak 2 minuty. Horkým jahodovým sirupem ihned plníme připravené vymyté lahve, které uzavřeme a uložíme v chladu.
Jahodový sirup ředíme dle chuti studenou vodou nebo sodovkou.
Fotky receptu Jahodový sirup:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!