Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jarní salát na pizze:
Pizza:
| 500 g hladké mouky
| 1 kostka čerstvého droždí (42 g)
| 1/2 lžičky cukru
| sůl
| 3 lžíce olivového oleje
| 400 g krájených rajčat Valfrutta
| 100 ml zeleninového vývaru
| 2 stroužky česneku
| po 1 lžičce drhnutého oregana a tymiánu
| Salát a zálivka:
| 200 g směsi listových salátů
| 100 g třešňových rajčat
| 100 g ředkviček
| 30 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
| 150 g jogurtu
| 100 ml mléka
| šťáva z 1 citronu
| 1 cibule
| sůl, čerstvě umletý pepř, špetka cukru, 2 svazky petrželky
Postup přípravy receptu Jarní salát na pizze:
Do mísy prosijeme mouku, do hromádky vymáčkneme důlek. Pak do něj vlijeme asi 200 ml vlažné vody s rozdrobeným droždím a cukrem. Zakapeme olivovým olejem a přidáme špetku soli. Vše zpracujeme do hladkého, kompaktního těsta a necháme asi 20 minut kynout. Na pomoučené pracovní ploše pak těsto vyválíme do tenkého plátu a vykrojíme 4 pizzové placky. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 180 stupňů Celsia). V míse smícháme rajčata se zeleninovým vývarem. Stroužky česneku oloupeme, posekáme a se solí rozdrtíme na pastu. Vmícháme ji s oreganem a tymiánem do rajčatové směsi a potřeme pizzové placky. Ty poklademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme zhruba 10 minut. Listové saláty přebereme, opereme, necháme okapat a natrháme na kusy o velikosti soust. Třešňová rajčata a ředkvičky omyjeme a necháme okapat, očistíme a nadrobno pokrájíme. Rajčata a parmazán vmícháme do salátu. Na zálivku dohladka rozšleháme jogurt s mlékem a citronovou šťávou. Přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a zálivku osolíme, opepříme a přisladíme. Pak vmícháme opranou a nadrobno pokrájenou pažitku. Ještě teplou pizzu dáme na talíře, navrch rozdělíme salát a pokapeme zálivkou. Můžeme ozdobit bylinkami a podáváme.
Fotky receptu Jarní salát na pizze:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!