Použité suroviny receptu Jemná houbová polévka s mlékem:
250 g čerstvých hub
| 1-2 stroužky česneku
| 50 g másla
| 1 lžička hlaké mouky
| 2 šálky masového vývaru
| dle chuti: strouhaný muškátový oříšek
| 1 lžíce sekané zelené petrželky
| dle chuti: pepř a sůl
Postup přípravy receptu Jemná houbová polévka s mlékem:
Čisté houby nakrájíme na plátky a s drobně krájeným česnekem osmažíme na másle. Zalijeme polovinou masového vývaru, osolíme a mícháme až se tekutina odpaří. Zasypeme moukou, zamícháme a po částech přiléváme vlažné mléko smíchané s vývarem. Stále mícháme aby se netvořily hrudky. Na mírném ohni vaříme ještě 10 minut, přilijeme víno, dosolíme a okořeníme muškátovým oříškem, pepřem a nakonec přidáme petrželku.