200 g hladké mouky
| 80 g moučkového cukru
| 1 vanilinový cukr
| 125 g másla nebo rostlinného tuku
| 2 žloutky
| Náplň: malinový džem, nastrouhané lískové oříšky
Postup přípravy receptu Jemné malinové koláčky:
Prosátou mouku smícháme s cukrem, vanilinovým cukrem, přidáme žloutky, tuk nakrájený na vločky a rychle zpracujeme těsto, které odložíme na půl hodiny do chladničky. Z těsta rozválíme váleček, ze kterého odkrajujeme kousky. Zformujeme je do kuliček, položíme na plech vyložený papírem na pečení a vařečkou vytlačíme důlek. Naplníme džemem zahuštěným nastrouhanými lískovými oříšky a v předehřáté troubě upečeme.
Fotky receptu Jemné malinové koláčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!