1 malá kapusta uvařená v osolené vodě
| 500 g netučného tvarohu
| 3 vejce,
| 200 g polohrubé mouky
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| špetka mletého muškátového oříšku
| hladká mouka na obalení
Postup přípravy receptu Kapustové krokety:
Uvařenou a vychladlou kapustu rozřízneme a odstraníme košťál. Důkladně vymačkáme všechnu vodu a kapustu co nejjemněji nasekáme nebo umeleme na masovém strojku. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. To necháme alespoň 30 minut odpočinout a pak z něj lžičkou vykrajujeme stejně velké kousky, které obalíme v hladké mouce a upravíme do tvaru kuliček. Ve vroucí vodě je krátce povaříme, dokud nevyplavou na povrch a necháme okapat.
Podáváme jako přílohu k různým omáčkám a masům.
Fotky receptu Kapustové krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!