Nejlepší způsob přípravy je z tradiční pražené zrnkové kávy, kterou semeleme společně se zrnky ze čtyř tobolek kardamonu (to je přibližné množství na 100 g kávy). Počet tobolek si samozřejmě můžeme upravit dle vlastní chuti. Tobolky lze lehce rozlousknout v prstech a potom z nich vybrat černá aromatická semínka.
Tuto semletou kávu je nejlepší uzavřít do sklenice a nechat alespoň jeden den „odležet“, aby se aroma rozprostřelo. Další příprava je již tradiční, nebo kávu můžeme připravit dle několika osvědčených receptů (viz. dále).
Pro milovníky rozpustné kávy bychom měli následující typ. Stačí do hrnku s kávou (před zalitím) přidat pár zrnek kardamonu (zrnka z jedné tobolky na dva šálky) a po zalití můžeme ihned podávat.
Obdobným způsobem lze připravit i čaj.
Fotky receptu Kardamonová káva:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!