700-800 g cukru krystal
| 150 g zrnkové kávy
| 1000 ml vody
| 1 vanilkový lusk
| 500 ml čistého lihu
Postup přípravy receptu Kávový likér s vanilkou:
Kávu nahrubo umeleme, vsypeme do lihu, přidáme celý vanilkový lusk a dobře uzavřeme. Za občasného protřepání necháme 2 měsíce uležet.
Po 2 měsících svaříme vodu s cukrem (podle chuti) na sirup a dáme jej vychladit. Nálev přefiltrujeme a smícháme s cukrovým sirupem. Důkladně promícháme a podle potřeby ještě jednou přefiltrujeme.
Poté babiččin kávový likér přelijeme do sklenic a dobře uzavřeme. Než ochutnáme, necháme ještě minimálně 2 dny odležet.
Fotky receptu Kávový likér s vanilkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!