Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
![6.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Koláč s hruškami:
125 g změklého másla
| 220 g přírodního krupicového cukru
| 2 vejce
| 300 g hladké mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 1 a 1/2 lžičky mletého zázvoru
| 1 lžička perníkového koření
| 180 g zakysané smetany
| 2 lžíce mléka
| 2 zralé hrušky, oloupané, odjádřené a pokrájené na plátky
| 1 lžíce krupicového cukru
| 1/2 lžičky mleté skořice
| moučkový cukru s vanilkou na posypání
Postup přípravy receptu Koláč s hruškami:
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech o rozměrech 22 x 28 cm lehce vymažte a dno vyležte pečicím papírem.
Zpěňte v míse elektrickými metlami máslo s cukrem a jedno po druhém zašlehejte vejce. Do hmoty pak střídavě přidávejte mouku prosátou s práškem do pečiva a kořením, smetanu a mléko, začněte a končete moukou.
Přesuňte na plech, uhlaďte, posázejte plátky hrušek, posypte cukrem a skořicí. Pečte 30 minut, až těsto zpevní a jeho okraje zezlátnou. Nechte 5 minut chladnout ve formě, pak vyklopte na mřížku, obraťte a nechte dochladnout. Poprašte cukrem a krájejte na řezy.
Fotky receptu Koláč s hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!