Vložil: | ejmik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 42 |
|
|
Použité suroviny receptu Koprovka po vesnicku:
1 kg syrových brambor
| 1 lžička soli
| 1 šlehačka
| 1 hrst polohrubé mouky
| 1-2 lžíce čerstvého kopru
| 2 až 4 natvrdo uvařená vejce
| ocet, sůl
Postup přípravy receptu Koprovka po vesnicku:
Syrové brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme studenou vodou a osolíme. Necháme vařit a vaříme tak, aby byly brambory jen ovařené, tedy tužší.
Potom přidáme šlehačku rozmíchanou s polohrubou moukou, zalijeme do vody s brambory, necháme povařit a stále opatrně mícháme.
Když jsou brambory téměř měkké, přidáme kopr. Vaříme zhruba 4 minuty, ale stále sledujeme, aby koprovka nebyla moc hustá (případně rozředíme horkou vodou) a aby se brambory nerozvařily.
Do koprovky rozkvedláme 1-2 vejce, nebo dáme na talíře do porce celé či půlku vařeného. Dochutíme solí a octem.
Nemusíme přidávat přílohu, postačí dobrý chléb.
Fotky receptu Koprovka po vesnicku:
Fotky vložil: katyakaty,Natural,MichelePrg,VendaD,Torta,Nandiči