Použité suroviny receptu Krkonošský bramborový toč:
1 kg brambor
| 400 ml mléka
| 200 g škvarků
| 4 stroužky česneku
| majoránka
| sůl
| 2 lžíce sádla
| 75 g strouhanky
Postup přípravy receptu Krkonošský bramborový toč:
Oloupané syrové brambory nastrouháme, přebytečnou vodu vymačkáme. Nastrouhanou směs poté přelijeme horkým mlékem.
Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Škvarky jemně nasekáme.
Do brambor spařených horkým mlékem přidáme nasekané škvarky, utřené stroužky česneku a strouhanku. Bramborové těsto dochutíme solí, majoránkou a důkladně propracujeme.
Pekáč vymažeme silněji sádlem a rozprostřeme na něj bramborové těsto. Povrch zarovnáme stěrkou a vložíme do trouby předehřáte na 200 °C a pečeme dozlatova cca 200 minut.
Ještě horkou bramborovou placku sundáme z plechu a stočíme jako závin. Krkonošský bramborový toč nakrájíme na kolečka. Vhodná příloha je zelný salát s mrkví.
Fotky receptu Krkonošský bramborový toč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!