Použité suroviny receptu Kuřecí omáčka se žampiony:
500 g kuřecích prsních řízků
| 5 větších žampiónů
| 1 kostka zeleninového bujónu bez GS
| pár kapek worcestrové omáčky
| asi 2 lžíce sojové omáčky
| 1 menší cibule
| 200 ml 12% smetany
| instantní rýžová moučka
| olej
| Solčanka
Postup přípravy receptu Kuřecí omáčka se žampiony:
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji do zlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které ochutíme Solčankou, přidáme sojovou a worcestrovou omáčku a zalijeme vodou. Pak přidáme žampióny pokrájené na plátky a kostku bujonu. Vše vaříme, dokud není maso měkké. Přidáme smetanu a přivedeme opět k varu. Nakonec zahustíme rýžovou moučkou.
Podáváme s rýží parboiled či vařenými brambory.