Postup přípravy receptu Květák s rajskými jablíčky:
Do 40 g rozehřátého tuku nasypte drobně nakrájená rajčata, podlijte je trochou vývaru a duste na hustou kaši. Kaši osolte, opepřete a protlačte sítem. Očištěný květák rozeberte na růžičky, vložte do vroucí slané vody a napolo uvařte. Nákypovou formu vytřete tukem, dejte do ní vrstvu květáku, na ni vrstvu rajčatové kaše a opakujte dokud není forma plná. Vrchní vrstva musí být květáková. Do varné misky dejte žloutky, vývar, sůl, pepř a solamyl, postavte na kastrůlek s horkou vodou a šlehejte nad párou do zhoustnutí. Pak odstavte, po kapkách zašlehejte máslo a postavte znovu nad páru a půl minuty ještě šlehejte, nakonec dochuťte citronovou šťávou. Omáčkou podlijte vrstvy rajčat a květáku, proklaďte kousky tuku, posypte stouhankou a v předehřáté troubě upečte dožluta.