Vložil: | Pavlushka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Květák v bešamelu:
500 g květáku
| 30 g másla na vymazání
| 30 g hladké mouky
| 0,5 dl mléka
| sůl
| pepř
| 1 dl smetany ke šlehání
| 150 g eidamu
| 2 žloutky
| muškátový oříšek
| 800 g brambor
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Květák v bešamelu:
Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a upražíme světlou jíšku. Vmícháme postupně mléko, povaříme, dolijeme smetanu a opět povaříme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Odstavíme a vmícháme žloutky společně se 100 g strouhaného sýra. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno nalijeme trochu omáčky a naskládáme předem uvařený květák. Zalijeme zbytkem omáčky a posypeme zbývajícím sýrem, trochou pepře a muškátovým oříškem. Zapékáme asi 15 minut na 180 °C dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem politým máslem a posypaným petrželkou.
Fotky receptu Květák v bešamelu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!