Použité suroviny receptu Lasagne s mletým masem a paprikou:
9 plátků lasagní
| 1 cibule. červená paprika, zelená paprika
| 1 polévková lžíce oleje
| 500 g mletého mas
| 70 g rajčatového protlaku
| sůl, pepř, mletá sladká paprika
| 200 g eidamu
| 300 ml smetany
| 2 snítky čerstvé majoránky
Postup přípravy receptu Lasagne s mletým masem a paprikou:
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Očistíme papriky a pokrájíme na proužky. V pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm cibuli, přidáme papriky a podusíme je. K zelenině přimícháme mleté maso a opečeme ho. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Nastrouháme sýr. Troubu rozpálíme na 175°C. Na dno zapékací formy dáme 4 PL smetany rozetřeme a položíme 3 pláty lasagní. Potřeme připravenou směsí zeleniny a mletého masa, posypeme sýrem a pokapeme smetanou. Ve vrstvení pokračujeme do spotřebování surovin. V předehřáté troubě zapékáme 40 minut. Po upečení můžeme nechat na povrchu rozpustit strouhaný sýr a ozdobíme lístky čerstvé majoránky.