Použité suroviny receptu Lehká pomazánka z tuňáka:
50 g parmazánu
| 1 lžíce pažitky
| 250 g sýra ricotta
| 100 ml bílého jogurtu
| 160 g tuňáka ve vl. šťávě
| 2 str. česneku
| na ozdobu paprika červená
| vejce natvrdo
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Lehká pomazánka z tuňáka:
Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce uvaříme natvrdo. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Tuňáka necháme okapat.
V míse promícháme oba sýry s česnekem a bylinkami. Odlehčíme jogurtem a nakonec vmícháme kousky tuňáka. Osolíme a opepříme.
Pomazánkou potíráme plátky chleba, zdobíme vejcem a paprikou. Tuňáková pomazánka však výborně chutná i na opečeném toastovém chlebu.