900 g lišek (čerstvých)
| 150 g uzeného bůčku
| 150 g sýr (nastrouhaný)
| 200 ml smetany
| 1-2 cibule
| petrželka
| 30 ml oleje
| 2 lžíce másla
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Lišky v sýru:
Houby očistíme, opláchneme a osušíme. Cibuli a bůček nakrájíme na drobno. Na pánev na olej hodíme bůček, když pustí tuk přidáme cibuli a osmažíme, pak přihodíme lišky a za stálého míchání smažíme 7 až 8 minut. Na konci přidáme zelenou petrželku, osolíme a opepříme. V malém hrnečku roztavíme máslo, přihodíme sýr a trošku přišlehanou smetanu. Mícháme a ohříváme až omáčka zhoustne. Pak ji přilejeme k liškám a promícháme. Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.
Fotky receptu Lišky v sýru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!