Postup přípravy receptu Makoví ježci:
Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přidáme vanilkový cukr, rozdrobíme tuk, uděláme důlek, do něj žloutek a mléko. Spojíme v těsto, necháme chvilku odpočinout, vyválíme váleček, nakrájíme na kousky. Každý kousek rozválíme na 1/2 cm oválek, do středu dáme hustou makovou nádivku, přeložíme a vytvarujeme do šišky. Palcem a ukazováčkem smáčkneme jeden konec do tvaru čumáčku a trochu zamáčkneme zpět, abychom vytvořili klenbu hlavičky. "Šišky s čumáčky" položíme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme 5 minut odpočinout a lehce zaschnout. Pak ostrými nůžkami stříháme ježkům na hřbetě bodlinky.
Pečeme do růžova, hotové pocukrujeme.