Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Makoví ježci

fotka Makoví ježci
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Makoví ježci:

120 g hrubé mouky  | 110 g hladké mouky  | 1/2 kypřícího prášku  | 1/2 balíčku vanilkového cukru  | 25 g cukru  | 80 g tuku  | 1 žloutek  | 2 lžíce mléka  |  maková nádivka

Postup přípravy receptu Makoví ježci:

Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přidáme vanilkový cukr, rozdrobíme tuk, uděláme důlek, do něj žloutek a mléko. Spojíme v těsto, necháme chvilku odpočinout, vyválíme váleček, nakrájíme na kousky. Každý kousek rozválíme na 1/2 cm oválek, do středu dáme hustou makovou nádivku, přeložíme a vytvarujeme do šišky. Palcem a ukazováčkem smáčkneme jeden konec do tvaru čumáčku a trochu zamáčkneme zpět, abychom vytvořili klenbu hlavičky. "Šišky s čumáčky" položíme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme 5 minut odpočinout a lehce zaschnout. Pak ostrými nůžkami stříháme ježkům na hřbetě bodlinky.
Pečeme do růžova, hotové pocukrujeme.


Fotky receptu Makoví ježci:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Makoví ježci
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !