Vložil: | Diesonne |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Maminčin likér:
2 ks salka
| 0,5 l rumu
| 0,5 l mléka
| 1 ks pudink s karamelovou příchutí
| 3 lžíce krystalového cukru
Postup přípravy receptu Maminčin likér:
Z konzerv Salka odstraníme papírové etikety, postavíme do kastrolu s vodou a pozvolna vaříme 2 hodiny. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Po vychladnutí konzervy opatrně otevřeme, zkaramelizované salko smícháme s rumem a nakonec s pudinkem. Pro jemnější konzistenci doporučujeme použít ruční el. šlehač nebo mixér. Likér přecedíme do lahví. Z uvedené dávky vznikne 1,5l likéru, který necháme 24 hodin "dozrát" v chladničce. Lze použít i poloviční množství a příchutě pudinku vybrat dle vlastní chuti (mandlový, oříškový, čokoládový...).
Fotky receptu Maminčin likér:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!