Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.11. 2024
Dnes má svátek Zina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mandlovo-rozinková vánočka

fotka Mandlovo-rozinková vánočka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 19

Použité suroviny receptu Mandlovo-rozinková vánočka:

1/2 lžičky citr. kůry  | 50 g rozinek  | špetka mušk. oříšku  | 1 kostka droždí  | 120 g másla  | 50 g loupaných mandlí  | 1 vanilk. cukr  | 200 ml mléka  | 500 g polohr. mouky  | 80 g cukru  | 50 g mandlových lupínků  | 1 bílek na potření

Postup přípravy receptu Mandlovo-rozinková vánočka:

V misce smícháme droždí se lžičkou cukru na kašičku. Poprášíme lžící mouky, zalijeme polovinou vlažného mléka a necháme v teple vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme oba druhy cukru, špetku soli, citronovou kůru a maličko strouhneme muškátový oříšek. Sypkou směs promícháme, přilijeme vzešlý kvásek, zbytek mléka a rozpuštěné máslo. Vařečkou promícháme a potom ještě rukou v míse propracujeme. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 2 hodiny kynout.

Pak těsto opět propracujeme, vmícháme nasekané mandle a propláchnuté okapané rozinky. Těsto rozdělíme na devět dílů, z každého uválíme váleček a upleteme vánočku 4+3+2 (návod najdete v článku Tajemství pečení vánočky).

Cop ze čtyř pramenů uprostřed jemně hranou dlaně promáčkneme, potřeme bílkem a posypeme mandlovými lupínky. Na něj položíme cop ze tří pramenů, opět jej potřeme bílkem a posypeme mandlemi. Nahoru přijde cop spletený ze dvou pramenů. Celou vánočku ještě potřeme bílkem, posypeme mandlemi a necháme ještě 2 hodiny kynout.

Vánočku zpevníme špejlemi a pečeme v předehřáté troubě 5 minut na 190 °C a poté dopékáme 45 minut na 150 °C. Mandlovo-rozinkovou vánočku necháme vychladnout, poté ji pocukrujeme a krájíme na plátky.


Fotky receptu Mandlovo-rozinková vánočka:

Mandlovo-rozinková vánočka
Mandlovo-rozinková vánočka
Mandlovo-rozinková vánočka
Mandlovo-rozinková vánočka
Mandlovo-rozinková vánočka
Mandlovo-rozinková vánočka
Mandlovo-rozinková vánočka
Mandlovo-rozinková vánočka
Mandlovo-rozinková vánočka
Mandlovo-rozinková vánočka
Fotky vložil: Natural,,hlouskova,Thais,Gabrielkas,evabel 
Hodnocení receptu Mandlovo-rozinková vánočka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles