Použité suroviny receptu Mandlový nepečený dezert:
42 dlouhých piškotů
| 1 velká plechovka broskvového kompotu
| 250 g másla
| 4 vejce
| 150 g krystalového cukru
| 200 g mletých mandlí
| 2 lžíce rumu
| 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Mandlový nepečený dezert:
Vejce s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté světlé pěny. Trvá to asi půl hodiny, voda pod hrncem s vejci musí vařit.
Pak odstavíme a za občasného prošlehání necháme vychladnout.
Do vlažné vaječné pěny po kouskách vešleháme změklé máslo, potom mandle a rum.
Kompot scedíme a broskve nakrájíme na plátky.
Čtvercovou dortovou formu o straně 20 cm (nebo jinou nádobu) vyložíme potravinářskou folií. Na dno naskládáme piškoty těsně vedle sebe a každý polijeme kompotovou šťávou. Pak piškoty potřeme menší polovinou krému, urovnáme a naskládáme další vrstvu piškotů. Opět každý pokropíme a celou vrstvu pokryjeme asi polovinou zbylého krému. Na něj naskládáme plátky broskví a zatřeme zbytkem krému. Poklademe poslední vrstvou piškotů, lehce je přitlačíme a opět pokropíme. Formu přetáhneme potravinářskou fólií a dáme do ledničky. Druhý den opatrně vyklopíme a stáhneme fólii. Povrch dortu pokryjeme ušlehanou smetanou a libovolně ozdobíme.
Fotky receptu Mandlový nepečený dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!