Na rozpálené teflonové pánvi utavíme z cukru za stálého míchání hnědý karamel, do kterého přilijeme rýžové víno a trochu vinného octa. Varem vše zredukujeme do medové konzistence a poté přidáme na nudličky nakrájený ananas. Krátce provaříme a odstavíme z plotny. Na sezamovém oleji prudce, ale krátce orestujeme nudličky kuřecích prsíček, které jsme smíchali s vajíčky a škrobem. Hotové maso dáme stranou a na pánvi postupně orestujeme zeleninu, kterou jsme si předem nakrájeli na nudličky. Nejdříve mrkev se zázvorem, které podlijeme trochou vody. Až se voda vypaří a mrkev je poloměkká, přijde na řadu cibule a na závěr zelená cibulka. Poté přidáme maso, ananas s trochou karamelu, dochutíme sladkou sojovou omáčkou, špetkou soli a glutamanem, promícháme a hlavní chod se zajímavou nasládlou chutí je na světě. A pokud ho budeme podávat s jasmínovou rýží, jistě oslníme nejednoho gurmána.
Poznámka:
Sezamový olej můžeme nahradit slunečnicovým a vinný ocet můžeme nahradit rýžovým.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!