Postup přípravy receptu Řízek v kukuřičném těstíčku:
Pytlík cornflaků ve hmoždíři rozdrtíme na drobno. Kuřecí řízek naklepeme, lehce osolíme a obalujeme v mouce, ve vajíčku s grilovacím kořením a rozdrcených kukuřičných lupíncích. Dáme si záležet, aby všechno místo na řízku bylo pokryto.
Obalené řízky smažíme na mírném ohni v rozpáleném oleji dozlatova.
Jako přílohu si uvaříme oloupané, nakrájené brambory - vaříme doměkka. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme s kouskem másla. Poté si vezmeme šlehač, do rozšťouchaných brambor přilijeme trochu mléka a šleháme. Přidáváme podle sebe mléko i máslo, dokud nebude podle vašich představ kaše hustá - řídká. Až máme kaši ušlehanou, otevřeme si menší konzervu s kukuřicí, slijeme nálev a přisypeme do kaše. Zlehka pečlivě vmícháme.
K řízku a kaši si ještě připravíme lehký jarní salát. Pórek dobře očistíme, omyjeme od hlíny, odřízneme kořenovou patičku a rozřízneme podélně na půl a půlky napůl (čili budeme mít podélně čtyři čtvrtiny). Čtvrtiny krájíme napříč na tenké nudličky. Stejně nakrájíme i omytá rajčata. Jejich množství záleží na vaší chuti. Smícháme je v misce s nakrájeným pórkem a připravíme si zálivku. Na 200 ml vody dáme 1 lžičku octa a 1 lžičku cukru. Případně dochutíme, abychom získali příjemně sladkokyselou chuť. Přidáme špetku soli. Pokud máme zálivku hotovou, přidáme ji k salátu.
Na talíř rozprostřeme bramborovou kaši, na ni naaranžujeme rozpůlený řízek a navrchu ozdobíme jarním salátem.