Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Smetanové kuře na paprice:
kořenová zelenina
| 250 ml sladké smetany
| 2 lžíce sladké papriky
| pepř
| 1 cibule velká
| 1 kuře
| 50 g másla
| nové koření
| 1 lžíce hl. mouky
| 2 bobkové listy
Postup přípravy receptu Smetanové kuře na paprice:
Kuře očistíme a omyjeme. Pak jej vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. KUře musí být celé ponořené. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu přidáme ke kuřeti. Vsypeme pepř, nové koření a bobkový list. Vše osolíme a přivedeme k varu. Pak plamen snížíme a kuře uvaříme doměkka.
UVařené kuře necháme ve vývaru vychladnout. Kůži stáhneme, maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm pomalu osmahneme. Vsypeme maso, zaprášíme jej paprikou a promícháme. Ihned podlijeme asi 250 ml vývaru z kuřete, podle chuti osolíme, přikryjeme poklicí a asi 10 minut vše dusíme.
Z omáčky vybereme maso a šťávu necháme vysmahnout. Omáčku zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Vše důkladně promícháme. Pak vlijeme smetanu, promícháme a vložíme zpět maso. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Ještě ji krátce povaříme a můžeme servírovat.
Smetanové kuře na paprice podáváme s houskovým knedlíkem či těstovinami.
Fotky receptu Smetanové kuře na paprice:
Fotky vložil: jessynka,Natural,diskotisk,Olča4,Marci7,evabel,BADAČA,oko,alenab