Postup přípravy receptu Biftek s čerstvým pepřem:
Plátky masa roztlačíme dlaní a upravíme zpět do původního tvaru a výšky. Maso potřeme dvěma lžícemi oleje, obalíme ze všech stran v drceném pepři a necháme v chladu asi hodinu odležet. Mezitím si omyjeme, očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu, fazolky povaříme v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat. Rozpálíme si pánev se lžící oleje a zprudka na něm opečeme bifteky ze všech stran. Zmírníme plamen a dopékáme na středně propečený biftek celkem asi 10 minut při výšce masa zhruba 4 cm. Maso dáme na nahřáté talíře, osolíme a uchováme teplé. V druhé velké pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo a postupně opečeme nakrájenou zeleninu, houby i předvařené fazolky. Osmahnutou zeleninu dochutíme solí a podáváme s bifteky.