Postup přípravy receptu Hovězí závitky po italsku:
Hovězí plátky opláchneme, osušíme a na okrajích nařízneme. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně potřeme plnotučnou hořčicí a necháme asi čtvrt hodiny odležet.
Sušené houby namočíme do studené vody a necháme chvíli nabobtnat. V misce rozšleháme vejce s mlékem, ochutíme je solí, pepřem, smícháme se strouhankou a nakonec přidáme vymačkané houby.
Houbovou směs rovnoměrně rozdělíme na připravené hovězí plátky. Stočíme je v závitky, upevníme párátky nebo převážeme nití a poprášíme hladkou moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulku a závitky osmahneme. Podlijeme je vodou a za občasného podlévání a obracení dusíme doměkka.
Z měkkých závitků odstraníme párátka nebo nit. Do šťávy vmícháme rajčatový protlak, necháme ji přejít varem a nakonec dochutíme solí. Podáváme s vařenými těstovinami.