![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nákyp s brokolicí: Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky přidáme rýži, brokolici, polovinu sýra, osolíme, opepří ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Taštičky plněné uzeninou: Z mouky, Hery, šlehačky, soli a žloutku vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce 30 minut odležet. Těsto rozválíme na tenký plát a rozkrájíme ... ... ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole s uzeným masem: Na noc namočím fazole do studené vody. Druhý den uvařím až jsou měkké. Nerozvařit. Poté je opláchnu a dám na ně čistou vodu. Přidám na kostky nakrájené syrové uzené maso, nakrájím zeleninu, cibuli a č ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným: Kapustu očistíme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Obojí vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat a přitom zachytíme tekutinu.
Maso nakrájíme na kostky. Cibul ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Flíčky s uzeným masem a květákem: Nakrájíme vařené uzené maso, uvaříme flíčky a květák, který rozebereme na růžičky a vše smícháme a osolíme.
Zapékací misku vymažeme máslem, směs urovnáme a zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci. Za ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákový ježek: Květák uvaříme v celku ve slané vodě. Necháme okapat.
Vymažeme pekáč, hlávku květáku postavíme doprostřed a mezi růžičky střídavě vpichujeme nudličky uzeného masa a sýra, až nám vznikne ježek.
Z ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Věnec z rýže s uzeným masem a houbami: Sušené houby necháme změknout v teplé vodě. Do uvařené rýže vmícháme nasekanou petrželku a máslo. Vložíme do vymaštěné formy a udržujeme teplé.
Očištěnou papriku nakrájíme na kousky, cibulovou nať ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gemerské koule: 400 g brambor uvaříme ve slupce, očistíme a pomeleme na masovém mlýnku. Zbytek brambor očistíme, nastrouháme a scedíme.
Mleté a nastrohané brambory smícháme s uzeným masem, vajíčkem, žloutkem, sol ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Uzený jazyk s křenovou omáčkou: Jazyk vložíme do vroucí vody a vaříme asi hodinu doměkka.
Zatím nastrouháme křen a přikryjeme ho hrnkem, aby neztmavl a nevyprchalo štiplavé aroma.
Smetanu nalijeme do kastrolu, zašleháme do ní ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzené těstoviny : Kousky vepřového žebra dáme do papiňáku. Zalijeme ho do tří čtvrtin vodou a vaříme. Nesolíme!
Po uvaření obereme maso od kosti.
Vývar přecedíme a přibližně dvacet minut v něm vaříme MAGGI Vřete ... …více»
|