Použité suroviny receptu Věnec z rýže s uzeným masem a houbami:
20 g sušených hub
| 300 g rýže
| 2 lžíce sekané petrželky
| 1 lžíce másla
| 1 paprika
| 1 cibulová nať
| 400 g žampionů
| 600 g uzené maso
| 1 lžíce oleje
| vývar z bujoxu
| sůl a pepř
| 150 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Věnec z rýže s uzeným masem a houbami:
Sušené houby necháme změknout v teplé vodě. Do uvařené rýže vmícháme nasekanou petrželku a máslo. Vložíme do vymaštěné formy a udržujeme teplé.
Očištěnou papriku nakrájíme na kousky, cibulovou nať na kolečka. Žampiony pokrájíme. Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme v oleji. Sušené houby slijeme, necháme okapat a smícháme je se zeleninou, vínem a vývarem z MAGGI Bujoxu. V přikrytém hrnci asi 10 minut podusíme. Okořeníme pepřem a solí. Vmícháme zakysanou smetanu.
Na talíři vytlačíme do kopečku rýže důlek a naplníme jej masem a houbovou směsí.
Fotky receptu Věnec z rýže s uzeným masem a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!