Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Guláš pekelník:
150 g vepřového masa
| 4 ks kuliček nového koření
| 4 ks stroužků česneku
| 2 ks chilli papriček
| 1 ks bobkového listu
| 1 cibule
| 1/2 l vody
| dle potřeby: hladká mouka
| dle chuti: vývar v prášku, pepřové koření, červená paprika, ďábelské koření nebo chilli a vegeta (sůl)
Postup přípravy receptu Guláš pekelník:
Na pánvičce zprudka orestujeme na kousky nakrájené vepřové plecko, které před tím mírně posypeme vegetou. Přidáme cibulku, kterou mírně orestujeme a maso s cibulí zalijeme vodou. Přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku majoránky a hlavně cca jednu lžíci vývaru v prášku a lžíci červené papriky. Celé vaříme 15 minut. Do misky nalijeme 0,2 l vody a metličkou rozmícháme dvě vrchovaté lžíce hladké mouky. Mouku s vodou za stálého míchání přiléváme do mírně vařící směsi budoucího guláše. Dobře provaříme cca 10 minut a pak přidáme rozetřený česnek. Dle chuti přidáme koření vegetu, pepř, papriku, majoránku, ďábelské nebo chilli koření. Podáváme horké s čerstvým pečivem, nebo houskovým knedlíkem. Nezapomeneme na talíři posypat maso s omáčkou nakrájenou cibulí. Navrch přidáme chilli papričky.
Fotky receptu Guláš pekelník:
Fotky vložil: ronecek,Mangovka