Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Vodnář - roční horoskop na rok 2025 | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
13. 02. 2009 Moučníky
Příprava receptu Domácí desert Tiramisu: Z 250 ml mléka a vanilkového pudinku připravíme pudink, který necháme zchladnout. Do zchladlého pudinku zašleháme tvaroh a smetanu. Do 4 větších misek (pohárů) dáme část připraveného krému. Na krém po ... …více»
|
12. 02. 2009 Moučníky
Příprava receptu Kakaové řezy nebo dort: Všechny přísady rozšleháme a nalijemem do vymazané a vysypané dortové formy (v případě, že budeme dělat řezy, nalijeme do vyššího plechu), a upečeme. Když děláme řezy, stačí rozříznout, potřít nejlépe ... …více»
|
12. 02. 2009 Moučníky
Příprava receptu Buchty z majonézy: Do části mléka rozdrobíme droždí, přidáme vanilkový cukr a necháme vzejít kvásek. Do prosáté hladké mouky dáme vejce, vzešlý kvásek, sul /nesmí přijít ke kvásku/, malou majonézu, práškový cukr a mlékem ... …více»
|
12. 02. 2009 Moučníky
Příprava receptu Žďárský koláč: Nastrouháme tuk a na vále zpracujeme s ostatními přísadami těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně hodinu. Pak asi ze 3/4 těsta vyválíme placku, kterou válečkem přeneseme na vymazaný plech. O ... …více»
|
12. 02. 2009 Moučníky
Příprava receptu Křehké mandlové koláčky: Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou, přidáme změklý tuk, cukr, žloutky a strouhanou citronovou kuru a štávu a vypracujeme těsto, z něhož děláme kuličky a klademe je na vymazaný plech. Do kuliček vyt ... …více»
|
12. 02. 2009 Moučníky
Příprava receptu Bábovka rybízová: Cukr se utře s vejci a olejem. Přidá se rybíz, "může být i mražený", citr. kůra, mouka s práš. do pečiva a vše se promíchá. Peče se asi 45-50 min. při teplotě 160 st. C. Je rychlá a vláčná ... …více»
|
12. 02. 2009 Moučníky
Příprava receptu Římská medová: Mascarpone, mouku a vejce smícháme.
Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 1 hodinu na 180 °C.
Ještě teplý korpus potřeme medem.
Římskou medovou necháme uležet a můžeme podáv ... …více»
|
12. 02. 2009 Moučníky
Příprava receptu Výborné pařížské řezy: Uděláme si piškotové těsto - klasicky - šlehat žloutky s cukrem, postupně přilévat po lžících vařící vodu, olej, mouku s práškem, nakonec zamíchat ušlehaný sníh. Upečeme na hlubokém plechu do růžova . ... …více»
|
12. 02. 2009 Moučníky
Příprava receptu Vitacitová buchta: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a postupně přidáme všechny suroviny. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný plech a upečeme ... …více»
|
11. 02. 2009 Moučníky
Příprava receptu Bublanina jinak: Z vajec oddělíme bílky od žloutků. Cukr nasypeme ke žloutkům, přidáme asi 3 lžíce vody a mícháme, dokud se na povrchu netvoří pěna. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a olej. Zlehka zamícháme. Přileje ... …více»
|