Postup přípravy receptu Výborné pařížské řezy:
Uděláme si piškotové těsto - klasicky - šlehat žloutky s cukrem, postupně přilévat po lžících vařící vodu, olej, mouku s práškem, nakonec zamíchat ušlehaný sníh. Upečeme na hlubokém plechu do růžova - já peču v el. troubě při 180°C. Než nám piškot vychladne, připravíme krém - pudingy uvaříme v mléce, po vychlazení šleháme s tvarohem, smetanami, kakaem a cukrem - toho podle chuti, ale asi 200 g. Já šlehám v mixéru, je to rychlé a nedělají se z pudingu hrudky. Když máme piškot studený, potřeme ho lehce marmeládou-čím kyselejší, tím lepší...na to polovinu krému, hustě poukládáme piškoty máčené v rumu, druhou vrstvu krému a posypat strouhanou čokoládou (nebo něčím jiným). Pozor-je třeba nechat dost dlouho ztuhnout v lednici přikryté alobalem (aby krém nahoře neokoral) minimálně přes noc.